Obľúbený : Líčenie, Parfumy, Pleť, Vlasy
Aktuálne zľavy 15% - 20% na top značky Prejsť na akciu

Ako rozpoznať typ svojej pleti a starať sa o ňu

Autor: Martina Nyúlová Publikovaný: 03.04.2024
Ako rozpoznať typ svojej pleti a starať sa o ňu

Identifikácia typu pleti je kľúčovým krokom k efektívnej starostlivosti o pokožku. Existuje päť základných typov pleti – normálna, suchá, mastná, zmiešaná, a citlivá – a každý z nich vyžaduje špecifický prístup v starostlivosti. Pozrime sa podrobnejšie na charakteristiky jednotlivých typov a odporúčania pre ich ošetrovanie.

Typy pleti

Normálna pleť

  • Charakteristiky: Vyvážená produkcia mazu, žiadne známky dehydratácie, hladký a jemný povrch, dobá mikrocirkulácia a hydratácia.
  • Starostlivosť: Dôkladné čistenie, pravidelná hydratácia, používanie peelingu pre odstránenie odumretých buniek, ochrana pred slnkom a zdravý životný štýl.

Suchá pleť

  • Charakteristiky: Nízka produkcia mazu, matný a drsný povrch, pocit pnutia, sklon k predčasnému starnutiu.
  • Starostlivosť: Jemné čistenie, intenzívna hydratácia a výživa, používanie hydratačných masiek a kozmetiky bez vysušujúcich zložiek.

Mastná pleť

  • Charakteristiky: Nadmerná produkcia mazu, rozšírené póry, lesklý povrch, sklon k akné.
  • Starostlivosť: Dôkladné čistenie a odličovanie, používanie ľahkých a nemastných prípravkov, pravidelné používanie peelingov a čistiacich masiek.

Zmiešaná pleť

  • Charakteristiky: Kombinácia mastnej T-zóny a suchej alebo normálnej pokožky na ostatných častiach tváre.
  • Starostlivosť: Vyvážená starostlivosť zameraná na matnenie lesklých častí a hydratáciu suchých oblastí, používanie séra a ľahkých krémov.

Citlivá pleť

  • Charakteristiky: Reaktivita na vnútorné a vonkajšie faktory, časté začervenanie, pálenie alebo svrbenie.
  • Starostlivosť: Používanie hypoalergénnej kozmetiky, prípravkov bez dráždivých látok, zvýšená hydratácia a používanie upokojujúcich prípravkov.

Pánska pleť

  • Charakteristiky: Hrubšia štruktúra, vyššia produkcia mazu, sklon k akné.
  • Starostlivosť: Používanie ľahkých hydratačných a nemastných prípravkov, dôkladné čistenie a ochrana pred slnkom.

Starostlivosť o jednotlivé typy pleti

Náležitá starostlivosť o pleť zahŕňa pravidelné čistenie, hydratáciu, výživu, ochranu pred slnečným žiarením a zdravý životný štýl. Vyberanie vhodnej kozmetiky by malo vychádzať z poznania vlastného typu pleti a jeho špecifických potrieb. Dbajte na to, aby produkty, ktoré používate, boli prispôsobené vašej pleti, a nezabudnite na dôležitosť vody a vyváženej stravy pre udržanie zdravej a žiariacej pokožky.



Kategória hydratačné krémy

Náhradná náplň do denného krému SPF 15 s 3x EFFECT zložením - s 3 účinkami proti vráskam, ktorý spomaľuje proces starnutia. Eucerin Hyaluron-Filler Denný krém SPF 15 bojuje s prvými známkami starnutia suchej pleti. Viditeľne vyhladzuje...

L'Oréal Paris Age Specialist 45+ Darčeková kazeta denný pleťový krém Age Specialist 45 SPF20 50 ml + nočný pleťový krém Age Specialist 45 50 ml

Hydra krém špeciálne navrhnutý na ošetrenie pleti so sklonom k začervenaniu alebo už prítomnému začervenaniu. Hĺbkovo ju hydratuje a účinne predchádza začervenaniu a jeho vzniku. Poskytuje okamžité krytie.

35 €
16 €
60 €



Kategória hydratačné krémy


Prečítajte si naše ďalšie články

Kategória: Hydratačné krémy
zdieľam:
Autor
Martina Nyúlová

Som študentka UCM v Trnave a zaujímam sa o BIO kozmetiku a prírodné produkty.

...

Odporúčaná kategória

Odporúčané obchody