Obľúbený : Líčenie, Parfumy, Pleť, Vlasy
Aktuálne zľavy 15% - 20% na top značky Prejsť na akciu

Odličovanie a čistenie pleti - prvý krok k zdravej pokožke

Autor: Martina Nyúlová Publikovaný: 01.03.2024
Odličovanie a čistenie pleti - prvý krok k zdravej pokožke

Denná rutina odstraňovania líčidiel a čistenia pokožky je kľúčovým krokom k udržaniu jej zdravia. Tieto základné úkony pomáhajú pokožke ostať čistej, vyživenej a pripravenej na absorpciu ďalších starostlivostných produktov. Avšak, prečo je dôležité týmto krokom venovať zvýšenú pozornosť?

Dvojstupňové čistenie

Metóda dvojstupňového čistenia spočíva v kombinácii olejového prípravku na odstránenie make-upu a slnečnej ochrany s vodným čistiacim prostriedkom, ktorý zabezpečí odstránenie zvyškov nečistôt. Tento prístup zabraňuje upchávaniu pórov a vzniku kožných problémov ako je akné.

Micelárna voda a jej oplachovanie

Použitie micelárnej vody ako jemného čistiaceho prostriedku vyžaduje jej následné opláchnutie. Aj keď efektívne odstraňuje nečistoty, ponechanie micel na pokožke môže viesť k jej podráždeniu alebo dehydratácii.

Osobný uterák pre tvár

Je dôležité používať osobný uterák pre tvár, ktorý sa pravidelne mení a pere, aby sa zabránilo šíreniu baktérií. Uteráky používané pre iné časti tela by sa nemali používať na tvár.

Technika čistenia

Čistenie pokožky vyžaduje nielen vhodné produkty, ale aj správnu techniku. Jemné masážne pohyby počas čistenia podporujú prekrvenie kože a jej regeneráciu. Nezabudnite na čistenie krku, dekoltu a oblasti za ušami.

Prioritizujte jemnosť

Pri odstraňovaní líčidiel a čistení pleti je kľúčové zachovávať jemnosť, aby nedošlo k poškodeniu pokožky alebo jej predčasnému starnutiu. Príliš hrubé pohyby môžu pokožku zbytočne stresovať.

Význam čistenia pre starostlivosť o pleť

Profesionálne čistenie pokožky má priamy vplyv na účinnosť následnej starostlivosti. Čistá pokožka efektívnejšie absorbuje aktívne látky z produktov, čím zvyšuje ich efektívnosť.

Dôležitosť čistenia ráno a večer

Večerné čistenie odstraňuje denné nečistoty, zatiaľ čo ranné zasa maz a toxíny, ktoré pokožka vylúčila cez noc. Tento denný rituál udržuje pokožku čistú a pripravenú na každý nový deň.

Pravidelné a dôkladné čistenie pleti je základom pre jej zdravý vzhľad a efektívnosť používaných produktov. Venujte tejto činnosti dostatočnú pozornosť, aby bola vaša pokožka vždy zdravá a svieža.



Kategória Čistenie odličovanie tváre

Pleťové tonikum na tvár Bio Damascena Alteya Organics 200 ml Pleťové tonikum na tvár Bio Damascena je 100% organický produkt. Má výrazne zmäkčujúce a hydratačné účinky a je vhodné pre všetky typy pletí. Obsahuje extrakt z ruží,...

ČISTÍ. Upokojuje. Zjemňujú. Jemná čistiaca emulzia ZZ SENSITIVE System Anti-Stress od certifikovanej prírodnej kozmetiky Annemarie BÖRLIND je vhodná ako prvý krok pleťovej starostlivosti o citlivú pokožku, ktorá reaguje hypersenzitívne...

Jemný čistiaci olej účinne odstraňuje make-up (vrátane vodeodolného), prebytočný kožný maz a nečistoty a zároveň udržuje prirodzenú hydratáciu pokožky. Je obohatený o Centella Asiatica, bohatý o výživné rastlinné oleje, zanecháva...

23 €
21 €
27 €



Kategória Čistenie odličovanie tváre


Prečítajte si naše ďalšie články

zdieľam:
Autor
Martina Nyúlová

Som študentka UCM v Trnave a zaujímam sa o BIO kozmetiku a prírodné produkty.

...

Odporúčaná kategória

Odporúčané obchody