Obľúbený : Líčenie, Parfumy, Pleť, Vlasy
Aktuálne zľavy 15% - 20% na top značky Prejsť na akciu

Ako si vybrať ten správny prírodný dezodorant

Autor: Martina Nyúlová Publikovaný: 26.03.2024
Ako si vybrať ten správny prírodný dezodorant

Výber prírodného dezodorantu môže byť v dnešnej dobe, keď trh ponúka nespočetné množstvo produktov, skutočnou výzvou. Výrobcovia svoje produkty často prezentujú v tom najlepšom svetle, čím nám znepríjemňujú rozhodovanie. Mnohí z nás siahajú po dezodorantoch na základe ich vône, keďže primárne nechceme pôsobiť nepríjemným zápachom. No čo ak by sme sa mohli vyhnúť tvorbe zápachu úplne?

Ako používať dezodorant?

Antiperspirant vs. dezodorant: Komerčné vs. prírodné riešenia

Rozdiel medzi antiperspirantom a dezodorantom je zásadný. Kým antiperspirant zabraňuje tvorbe potu, dezodorant zasa eliminuje zápach. V prírodných kozmetikách nenájdeme antiperspiranty, keďže tieto produkty neblokujú potné žľazy chemickou cestou. A práve vzdanie sa komerčných antiperspirantov nám môže umožniť cítiť sa sviežo po celý deň bez toho, aby sme museli obetovať naše zdravie.

Príčiny nežiaduceho zápachu

Za nepríjemný zápach môžu baktérie rozkladajúce bielkoviny a tuky v pote. Pot samotný nie je zdrojom zápachu, ten vzniká až po jeho kontakte s baktériami. Ak chceme zápachu predísť, musíme sa zamerať na elimináciu týchto baktérií.

Výber prírodného dezodorantu

Kľúčom k výberu správneho dezodorantu je poznať hlavné účinné zložky a vedieť, aký typ pokožky máte a ako veľmi sa potíte.

  • Jedlá sóda pre intenzívne potenie: Považuje sa za jednu z najúčinnejších prírodných zložiek v boji proti zápachu. Účinne zabraňuje množeniu baktérií a vytvára na koži prostredie, ktoré im nie je prívetivé. Hľadajte produkty, kde je sóda bicarbona uvedená ako hlavná zložka.

  • Kamenec pre mierne potenie: Kamenec draselný je prírodný minerál, ktorý dokáže poskytovať ochranu proti zápachu až 24 hodín tým, že inhibuje rast baktérií. Je vhodný aj pre ľudí s citlivou pokožkou. V produktoch ho nájdete pod označením "ammonium alum" alebo "potassium alum".

  • Zinok pre citlivú pokožku: Novšími trendmi sú dezodoranty na báze oxidu zinočnatého, ktorý je rovnako ako kamenec vhodný pre ľudí s citlivou pokožkou a tých, ktorí sa veľa nepotia.

  • Bylinky ako pomocník proti poteniu: Medovka a šalvia sú bylinky, ktoré môžu pomôcť znížiť množstvo potu, a to buď prostredníctvom konzumácie v čajoch alebo kúpeľoch.

Voľba prírodného dezodorantu je individuálna a mali by ste ju prispôsobiť svojim potrebám a preferenciám. Na trhu nájdete širokú škálu produktov, takže si určite vyberiete ten pravý, ktorý vám bude najviac vyhovovať.



Kategória dezodoranty

Fyziologický dezodorant, ktorý vás ochráni pred nepríjemným zápachom a zároveň chráni vašu citlivú pokožku. Vhodný pre ženy aj pre mužov.

Nivea Energy Fresh 48h Antiperspirant pre ženy 50 ml

Nivea Fresh Comfort, 150 ml, Dezodoranty a antiperspiranty pre ženy, Dezodorant Nivea Fresh Comfort účinne bojuje proti nepríjemnému zápachu a dodá vám dlhodobo pocit komfortu a sviežosti. Vlastnosti: chráni pred nepríjemným zápachom dodáva...

11 €
3 €
4 €



Kategória dezodoranty


Prečítajte si naše ďalšie články

Kategória: Dezodoranty
zdieľam:
Autor
Martina Nyúlová

Som študentka UCM v Trnave a zaujímam sa o BIO kozmetiku a prírodné produkty.

...

Odporúčaná kategória

Odporúčané obchody