Obľúbený : Líčenie, Parfumy, Pleť, Vlasy
Aktuálne zľavy 15% - 20% na top značky Prejsť na akciu

Najlepšia starostlivosť pre každý typ mužskej pleti

Autor: Martina Nyúlová Publikovaný: 07.10.2023
Najlepšia starostlivosť pre každý typ mužskej pleti

Páni, kto z vás si nikdy nepožičal od partnerky pleťovú masku, aby to vyskúšal len tak zo žartu? A kto z vás si to vlastne dosť užil (a po umytí sa nedokázal prestať dotýkať tej príjemne jemnej a hladkej pokožky)? Aha! Tak sa do tej starostlivosti o pleť poriadne oprite, pretože to skutočne nie je len dievčenská záležitosť. Bude vás to baviť, sľubujem!

V jednom máme my dievčatá výhodu. Článkov o tom, ako spoznať náš typ pleti a aké produkty sa stanú našimi BFF, je množstvo. A muži si tak môžu v tomto ohľade pripadať trochu ako Kenovia v Barbielande. Poďme to teda napraviť. Zistite, aký máte typ pleti a čo vám v kúpeľni nesmie chýbať!

Suchá pleť

Hneď ako si ráno umyjete tvár vodou, cítite pnutie a máte chuť okamžite sa natrieť krémom. Koža je na dotyk hrubá, v zime sa sem-tam objavujú dokonca šupinky. A ak počas dňa nestihnete vypiť dostatok vody, pokožka vám to rýchlo pripomenie. Vitajte medzi majiteľmi suchej pleti. Vaša úloha je jasná – doplniť si zásobu hydratácie a lipidov. Kyselina hyalurónová, glycerín, ceramidy alebo napríklad bambucké maslo sú vaše spriaznené duše.

A ako môže vyzerať vaša pleťová rutina? Nezabúdajte na dôkladné, ale jemné čistenie a v prvom kroku voľte hydratačné (pokojne i olejové) prípravky na čistenie pleti pre mužov. Potom siahnite po toniku, napríklad Clinique For Men™ Exfoliating Tonic, a pokračujte nanesením hydratačného krému alebo gélu.

Nezabudnite ani na oči – alebo si uľahčite prácu s krémom Vichy Homme Hydra-Mag C 2 v 1, ktorý sa zvládne postarať o pleť i očné okolie naraz. Extra porciu sviežosti ocení pokožka po holení – skúste upokojujúcu vodu Shiseido Men Hydrating Lotion. A raz za čas pridajte aj masku, napríklad vyživujúcu L’Oréal Paris Men Expert Hydra Energetic.

Mastná pleť

Vaša tvár se neustále leskne, hneď ako dotelefonujete, zostáva na displeji mastná vrstva, a zvykli ste si na zväčšené póry aj občas sa objavujúce vyrážky. Presne tak vyzerá mastná pleť, ktorú, nie prekvapivo, spôsobuje zvýšená produkcia kožného mazu.

Na jeho reguláciu tu platí ešte viac, že čistenie je základ úspechu. Použite čistiaci gél Biotherm Homme T-Pur Anti-oil & Shine a pokračujte tonikom Clinique For Men™ Oil Control Exfoliating Tonic s kyselinou salicylovou. Že mastná pleť už nepotrebuje hydratáciu? Častý omyl. Potrebuje, len siahnite po ľahkých krémoch alebo géloch, ktoré zároveň pleť zmatnia, ako je napríklad Beviro Lightweight Face Moisturizer. A ak si budete chcieť rutinu niekedy spríjemniť maskou, vyberajte tie s obsahom ílu alebo uhlia. Zbavia vás prebytočného mazu a ďalších nečistôt. Náš favorit? L’Oréal Paris Men Expert Pure Charcoal.

Citlivá pleť

Ak máte citlivú pleť, zrejme už o tom viete. Začervenanie, svrbenie alebo pálenie nie je pre vás nič nové, rovnako ako reakcia pleti na zmeny počasia, stres alebo dokonca pikantné jedlo.

Ako sa starať o citlivú pleť? S citom. Dbajte na zloženie produktov, pretože hneď ako v nich bude dráždivá zložka (stačí alkohol, parfumácia alebo napríklad kyselina salicylová), pokožka rýchlo prejaví nesúhlas. Jemne pristupujte i k čisteniu a skúste do svojej rutiny zaradiť aj upokojujúcu pleťovú vodu. Náš tip je Shiseido Men Hydrating Lotion. Uvoľnenie podporte i denným a nočným krémom, napríklad v zložení s Aloe vera (nájdete ho napríklad v kréme Revolution Man Hydrating). Krízovým momentom môže byť pre citlivú pleť holenie, ale balzam Vichy Homme Sensi-Baume vie, čo robiť.

Aknózna pleť

Ak sa vám občas objaví vyrážka na čele, zachovajte pokoj, pravdepodobne nemáte aknóznu pleť. Ak sú však čierne a biele bodky alebo rovno začervenané zápaly stálymi hosťami vašej pleti, to je už iné. Niekedy je na vine nadmerná tvorba mazu, ale aknózna pleť môže byť pokojne zároveň suchá, takže tomu prispôsobte starostlivosť.

Čo pri pleti s akné rozhodne nepodceňovať? Čistenie. Suchej pleti sadne napríklad Clinique For Men™ Face Wash, mastnej zasa gél s aktívnym uhlím L’Oréal Paris Men Expert Pure Carbon. Alebo stavte na techniku a zabezpečte si skutočného majstra na hĺbkové čistenie – prístroj FOREO Luna™ 3 for Men. A ak raz za čas pridáte čistiaci peeling Biotherm Homme Basics Line, dáte vyrážkam jasný signál, že by si mali dať pohov.

Anti-age starostlivosť

Ak sa vám začínajú objavovať prvé mierne linky a vrásky, je najvyšší čas poohliadnuť sa po produktoch s kyselinou hyalurónovou, vitamínom C, retinolom alebo ďalšími anti-age zložkami. Pretože vrásky, linky a ovisnutá koža sa nevyhýbajú ani džentlmenom. Pojmy ako „omladzujúci“ alebo „spevňujúci“ tak pri produktoch pleťovej starostlivosti rozhodne chcete (tiež však nezabúdajte na základný typ pleti!).

Okrem bežných denných a nočných krémov podporte unavenú a zvädnutú pleť sérom – zabodujete napríklad s fluidom Beviro Forever Young Elixir. Skúsiť môžete rovno i kúru s CBD Canneff Green Fermented CBDenzyme Cream. A pretože prvé vrásky se najčastejšie vyskytujú v okolí očí, pridajte i očný krém alebo masku proti vráskam a tmavým kruhom Gabriella Salvete Eye Mask Hyaluron.

Zvládli sme to! Teraz už viete (alebo aspoň tušíte), aký typ pleti máte a ako sa o ňu starať. Tak hurá na nákupy a užite si svoju novú pleťovú rutinu.


Pomôžeme s výberom najlepších produktov z kategórie - pleťové krémy

Spoločne sa pozrieme na to, ako si môžete zvoliť to najlepšie pleťové krémy.

Najlepšie pleťové krémy sú také, ktoré sú vyrobené zo 100% prírodných zložiek. Môžu obsahovať oleje, vosky a extrakty z bylín, ktoré sú prospešné pre vašu pleť. Ak hľadáte prírodný pleťový krém, mali by ste sa pozrieť na zloženie produktu. Uistite sa, že neobsahuje žiadne syntetické prísady, ako je napríklad parabény, silikóny alebo sulfáty. Ak hľadáte pleťový krém, ktorý je vhodný pre vašu pleť, mali by ste zvážiť kúpu prírodného produktu. Prírodné produkty sú často menej agresívne ako syntetické produkty, pretože obsahujú menej chemikálií.

Ak chcete zistiť, ktorý pleťový krém je najlepší pre vašu pleť, mali by ste sa poradiť s dermatológom alebo kozmetickým odborníkom. Môžu vám poskytnúť informácie o tom, aký typ produktu je pre vašu pleť najvhodnejší. Môžu tiež odporučiť produkty, ktoré sú najlepšie pre vašu pleť a presne zodpovedajú vašim potrebám.

Zhrnutie: Ak hľadáte najlepší pleťový krém pre vašu pleť, mali by ste sa pozrieť na prírodné produkty, ktoré sú menej agresívne ako syntetické produkty. Odporúčame vám poradiť sa s dermatológom alebo kozmetickým odborníkom a zvoliť produkt, ktorý presne zodpovedá vašim potrebám. Ak budete sledovať tieto tipy, budete mať istotu, že ste si vybrali najlepší pleťový krém pre vašu pleť.


Najlepší materiál pre pleťové krémy?

Najlepším materiálom pre pleťové krémy je prírodná báza. Prírodné ingrediencie, ako sú oleje, vosky a éterické oleje, sú najlepšou voľbou pre vytvorenie krému, ktorý je vhodný pre všetky typy pleti. Tieto látky sú schopné hydratovať pokožku, obnoviť jej zdravý vzhľad a zabrániť vzniku vrások. Pri výbere prírodných ingrediencií je dôležité zvoliť tie, ktoré sú pre vašu pokožku najvhodnejšie.Krátke zhrnutie: Prírodné ingrediencie sú najlepšou voľbou pre vytvorenie pleťových krémov, ktoré sú vhodné pre všetky typy pleti. Tieto látky sú schopné hydratovať pokožku, obnoviť jej zdravý vzhľad a zabrániť vzniku vrások.


Náš názor na pleťové krémy

Náš názor, čo je to pleťové krémy je, že sú to kozmetické produkty, ktoré sú navrhnuté tak, aby vyživovali, chránili a hydratovali pokožku, aby zabezpečili, že je zdravá a zářivá. Pleťové krémy sú často zložené z olejov, voskov, emulgátorov a vody. Majú rôzne účinky, od hydratácie až po ochranu proti slnku, a sú vhodné pre rôzne typy pleti. Pleťové krémy sú dostupné v rôznych odtieňoch a textúrach, aby sa zabezpečilo, že sú vhodné pre rôzne typy pleti.

Webový redaktor Krasotika.sk

Aké sú najlepšie -predhovory pleťové krémy?

Najpredávanejšie pleťové krémy sú tie, ktoré obsahujú prírodné ingrediencie ako aloe vera, vitamín E, olivový olej, jojobový olej a ďalšie. Pleťové krémy sú tiež obohatené o antioxidanty, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred škodlivými vplyvmi životného prostredia. Ďalej sú tu aj krémy s SPF, ktoré sú dôležité pre ochranu pred slnečnými lúčmi. Všetky tieto produkty sú navrhnuté tak, aby pomohli hydratovať a vyživovať pokožku.Pleťové krémy sú veľmi populárne, pretože sú dostupné v rôznych cenových kategóriách a sú vhodné pre každý typ pleti. Sú tiež ľahko dostupné prostredníctvom online obchodov a kozmetických obchodov.Krátke zhrnutie: Pleťové krémy sú veľmi populárne pre svoju dostupnosť a schopnosť hydratovať a vyživovať pokožku. Obsahujú prírodné ingrediencie, antioxidanty a SPF, aby chránili pokožku pred škodlivými vplyvmi životného prostredia.



Prečítajte si naše ďalšie články

Kategória: Pleťové krémy
zdieľam:
Autor
Martina Nyúlová

Som študentka UCM v Trnave a zaujímam sa o BIO kozmetiku a prírodné produkty.

...

Odporúčaná kategória

Odporúčané obchody