Obľúbený : Líčenie, Parfumy, Pleť, Vlasy
Aktuálne zľavy 15% - 20% na top značky Prejsť na akciu

Starostlivosť o vlasy počas leta

Autor: Martina Nyúlová Publikovaný: 03.04.2024
Starostlivosť o vlasy počas leta

Ako udržať vlasy zdravé a krásne aj v lete

Ženy často snívajú o dokonalých vlasoch. Či už krátke alebo dlhé, každá z nás má ideálnu predstavu o svojom účese. Ale aby sme túto predstavu dosiahli, potrebujeme vlasy, ktoré sú nielen pevné a lesklé, ale aj pružné a dobre držia tvar.

Letné výzvy pre vaše vlasy

V lete sú vlasy vystavené rôznym stresovým faktorom, podobne ako naša pokožka. Teplo, slnko, morská soľ, chlór z bazénov a horúci vietor môžu vlasy výrazne poškodiť. Časté umývanie kvôli potu a nečistotám môže situáciu ešte zhoršiť, čo vedie k vysušeniu, rozštiepeniu končekov a strate prirodzeného lesku.

Čo spôsobuje oslabenie vlasov v lete?

Vlasy, podobne ako pokožka, obsahujú keratín a melanín. Keratín zabezpečuje štruktúru vlasov a ich odolnosť, zatiaľ čo melanín im dodáva farbu. Slnečné žiarenie môže oslabiť vonkajšiu vrstvu vlasov, kutikulu, čím sa znižuje ochrana vlasov a dochádza k poškodeniu keratínu. V dôsledku toho môžu vlasy stať sa lámavými, suchými a matnými.

Ako chrániť vlasy v letných mesiacoch

  • Pred slnením a kúpaním si vlasy naolejujte: Použite napríklad olej 3v1 Lumière d'Or, ktorý vlasy ochráni a zároveň poskytne dodatočnú starostlivosť.
  • Obmedzte umývanie vlasov: Na dni mimo kúpania sa snažte vlasy neumývať. Ak sa zdajú byť špinavé, skúste ich zapliesť alebo použite čelenku.
  • Vyberajte si šetrné šampóny: Preferujte organické šampóny bez agresívnych čistiacich látok, ktoré by mohli poškodiť kutikulu vlasu.
  • Vyhnite sa teplu pri stylingu: Nechajte vlasy prirodzene vyschnúť a vyhýbajte sa používaniu horúceho vzduchu alebo žehličiek.
  • Pravidelná olejová kúra: Aplikujte olejovú kúru 2 až 3-krát týždenne, od korienkov po končeky a nechajte pôsobiť aspoň 30 minút, alebo aj cez noc pre maximálny efekt.

Týmito jednoduchými krokmi môžete svoje vlasy udržať zdravé a krásne aj počas náročného letného obdobia.



Kategória oleje a séra na vlasy

Biora Sérum pre husté vlasy s hyaluronanom 75 ml Vlasové sérum vyživuje hĺbkovo vlasovú pokožku a dáva predpoklad ku zdravo rastúcim bohatým vlasom vysokej kvality.

Hairburst Volume & Growth Elixir, 125 ml, Objemové spreje pre ženy, Rozlúčte sa raz a navždy s uľahnutými vlasmi. Objemový sprej Hairburst Volume & Growth Elixir sa postará o nadýchaný účes – presne taký, aký obdivujete. Odteraz budú...

Hairize Vlasové sérum s prírodnými kmeňovými bunkami 125 ml Prípravok na rast vlasov HAIRIZE LAB je založený na synergickom pôsobení troch inovatívnych aktívnych zložiek. Je to pokroková liečba s vedeckým, prírodným a bezpečným riešením...

7 €
31 €
54 €



Kategória oleje a séra na vlasy


Prečítajte si naše ďalšie články

zdieľam:
Autor
Martina Nyúlová

Som študentka UCM v Trnave a zaujímam sa o BIO kozmetiku a prírodné produkty.

...

Odporúčaná kategória

Odporúčané obchody