Obľúbený : Líčenie, Parfumy, Pleť, Vlasy
Aktuálne zľavy 15% - 20% na top značky Prejsť na akciu

Ako sa starostlivo skladujú parfémy

Autor: Martina Nyúlová Publikovaný: 01.01.2024
Ako sa starostlivo skladujú parfémy

Parfémy sú pre mnohých nielen každodennou súčasťou ich osobnej hygieny, ale aj drahocenným zberateľským artiklom, ktorý si vyžaduje správnu starostlivosť a uskladnenie. Aby si parfémy zachovali svoju vôňu a účinnosť čo najdlhšie, je potrebné dodržiavať niekoľko kľúčových pravidiel.

1. Ochrana pred svetlom

Svetlo, najmä priame slnečné žiarenie, môže výrazne ovplyvniť chemické zloženie parfému a tým zmeniť jeho vôňu. Fľaštičky s parfémom by preto mali byť uskladnené na tmavom a suchom mieste. Sklo, z ktorého sú fľaštičky vyrobené, často poskytuje istú ochranu pred UV žiarením, ale pre istotu je lepšie parfémy skladovať v skrinke alebo šuplíku.

2. Konzistentná a vhodná teplota

Vysoké teploty, ako aj časté teplotné výkyvy môžu poškodiť parfémy. Ideálna teplota pre ich skladovanie by mala byť chladná a konzistentná, približne medzi 15 a 18 stupňami Celzia. Nie je vhodné skladovať parfémy v kúpeľni alebo iných miestnostiach, kde dochádza k výrazným teplotným zmenám spôsobeným napríklad sprchovaním.

3. Obmedzenie vzdušného priestoru

Keď fľaštička parfému nie je plná, vzduch vo vnútri môže ovplyvniť koncentráciu a stabilitu vône. Je lepšie udržiavať fľaštičky plné alebo aspoň zabezpečiť, aby vo vnútri nebolo príliš veľa vzduchu. Ak máte parfémy v rozprašovačoch, zvážte ich prelievanie do menších fľaštičiek, ak ich neplánujete rýchlo spotrebovať.

4. Zabrániť kontaktu s kyslíkom

Kontakt s kyslíkom môže spôsobiť oxidáciu parfémov, čo vedie k ich postupnému znehodnoteniu. Vždy sa uistite, že sú fľaštičky dobre uzavreté a ich rozprašovače nie sú poškodené. Okrem toho, pri prelievaní parfémov sa snažte zamedziť prílišnému vystaveniu vzduchu.

5. Pôvodné balenie

Ak je to možné, skladujte parfémy v ich pôvodných obaloch. Tieto obaly sú často navrhnuté tak, aby ochránili parfém pred svetlom a vonkajším prostredím. Navyše, originálne obaly môžu pridať k estetickej hodnote vašej kolekcie.

6. Vlhkosť a ďalšie faktory

Parfémy by mali byť uchovávané ďaleko od zdrojov vlhkosti a prachu, ktoré môžu ovplyvniť ich zloženie a aplikátor. Prach môže zaniesť rozprašovač a vlhkosť môže spôsobiť koróziu a ďalšie poškodenie obalu.

Dodržiavaním týchto jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť a zachovať kvalitu svojich parfémov. Vďaka správnemu skladovaniu bude vaša kolekcia parfémov nielenže dlhšie voňavá, ale aj vizuálne príťažlivá. Správne uskladnenie je kľúčom k udržaniu ich pôvodnej vône a efektivity na čo najdlhší čas.



Kategória parfémy

Asdaaf Pure White, 100 ml, Parfumovaná voda pre ženy, Doprajte si vôňu, vďaka ktorej budete v každej spoločnosti neprehliadnuteľná. Dámska parfumovaná voda Asdaaf Pure White je stelesnením luxusu a exkluzivity a jej dômyselná vonná kompozícia...

Gloria Vanderbilt Miss Vanderbilt, 100 ml, Toaletná voda pre ženy, Kombinácia jemnosti a sily, ktorá sa ukrýva v každej žene, má teraz podobu vo svete vôní. Toaletná voda Gloria Vanderbilt Miss Vanderbilt poodkryje všetky stránky vašej osobnosti...

Jimmy Choo Man, 200 ml, Toaletná voda pre mužov, Nadčasová klasika, ktorá vzdáva hold mužnej elegancii a prirodzenej charizme. Pánska toaletná voda Jimmy Choo Man sa rýchlo stane nevyhnutnou súčasťou vašej osobnosti. ovocná vôňa aromatická...

17 €
10 €
114 €



Kategória parfémy


Prečítajte si naše ďalšie články

Kategória: Parfémy
zdieľam:
Autor
Martina Nyúlová

Som študentka UCM v Trnave a zaujímam sa o BIO kozmetiku a prírodné produkty.

...

Odporúčaná kategória

Odporúčané obchody